Matvienko consideră că Rusia nu are nevoie de pașapoarte de vaccinare

În Rusia nu sînt necesare pașapoarte pentru cei vaccinați împotriva coronavirusului, a declarat miercuri jurnaliștilor președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko.

"Mi se pare că, fie din cauza unei neînțelegeri, fie din alte motive, acest subiect este reflectat în mod greșit, preamărit, pentru că nimeni nu a spus în Rusia că vor fi introduse "pașapoarte Covid". Desigur, nu este nevoie de nici un fel de "pașapoarte covid", desigur. Era vorba despre faptul că se va introduce un registrul electronic al vaccinărilor, acest lucru este corect", a menționat ea.

"În percepția oamenilor, aceasta este un fel de cărțulie roșie, unde vor exista o mulțime de ștampile, el cu această cărțulie va primi unele drepturi și oportunități suplimentare. Nu, desigur, nu va fi așa, nu vrem să facem acest lucru, să împărțim oamenii, să le dăm drepturi diferite, reieșind din rezultatele vaccinării, este greșit", a adăugat spicherul Consiliului Federației.

Potrivit lui Matvienko, lumea nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la faptul că cetățenii care s-au vaccinat împotriva coronavirusului vor putea călători liber în diferite țări în baza oricărui document de vaccinare. "Celelalte vaccinuri care sînt folosite în lume, de asemenea, nu oferă un astfel de drept", - a spus Matvienko.

După cum scrie tass.ru, ea a adăugat că registrul electronic al persoanelor vaccinate este necesar pentru a înțelege numărul de persoane care s-au vaccinat împotriva coronavirusului, pentru a dezvolta în continuare o strategie de combatere a pandemiei. Acest lucru este valabil și pentru registrul electronic al persoanelor care s-au infectat cu COVID-19. "Dacă careva dintre cetățeni va dori să obțină un astfel de certificat electronic, cred că nu trebuie să ne opunem, noi putem să-i oferim o astfel de oportunitate. Vaccinarea este voluntară. În același timp, vreau să-i îndemn pe toți cetățenii noștri să se vaccineze, aceasta este practic unica modalitate de a opri dezvoltarea în continuare a pandemiei, de a proteja sănătatea oamenilor", a subliniat Matvienko.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load