AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 913
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Mass-media: Un bancher care a fugit în Ucraina s-a declarat lider al protestelor din Kazahstan

7 ian. 16:00   Război în Ucraina
3535 6

Bancherul kazah, Mukhtar Ablyazov, care fugise anterior în Ucraina, s-a declarat "liderul opoziției și protestelor" din Kazahstan. Despre acest lucru a anunțat Reuters pe 7 ianuarie.

Potrivit acestuia, participanții la protestele din Alma-Ata se adresează la el cu întrebări despre cum să acționeze. Fostul director al băncii Turan Alem

Bank a subliniat, de asemenea, că intenționează să se întoarcă în Kazahstan și să conducă "guvernul interimar" dacă protestele din țară vot atinge o "acoperire corectă", relatează Noi.md.

Despre faptul că bancherul coordonează evenimentele de protest din Kazahstan a anunțat și mass-media ucraineană pe 5 ianuarie. Potrivit unor date, bărbatul s-a adresat cetățenilor din Kazahstan prin intermediul rețelelor sociale, îndemnîndu-i să coordoneze acțiunile.

Ablyazov s-a dresat, de asemenea, către oamenii legii din Kazahstan pe rețelele de socializare. El a avertizat că, în cazul suprimării protestelor, în Kazahstan va începe un euromaidan.


În Kazahstan, bărbatul a fost condamnat în absență la închisoare pe viață, în Rusia el, de asemenea, a fost condamnat în absență la 15 ani de colonie, fiind învinuit de fraudă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав