Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Martin Scorsese a criticat industria cinematografică modernă

28 feb. 2021,, 03:01   Război în Ucraina
2574 0

Cinematografia s-a transformat într-un mijloc de distracție și profit, iar spectatorii devin pur și simplu consumatori de conținut, spune regizorul.

Celebrul regizor Martin Scorsese a acuzat serviciile de streaming de depreciere a artei cinematografice. El a scris despre asta în eseul ”Maestro. Federico Fellini și magia pierdută a filmului”, publicat în revista Harper's Magazine, transmite korrespondent.net.

Potrivit regizorului, industria cinematografică modernă a transformat filmele în "business al distracției vizuale în masă", în care valoarea imaginii este determinată de suma banilor cîștigați pe ea.

"Arta cinematografiei este depreciată sistematic, împinsă pe planul doi, subestimată și redusă la cel mai mic numitor comun-conținut", a subliniat Scorsese.

Scorsese explică astfel de schimbări prin dezvoltarea platformelor de streaming, ale căror algoritmi percep spectatorii drept consumatori. Concentrîndu-se pe gen și temă, ei le oferă doar acele imagini care sînt similare cu cele deja văzute.


"Totul sa schimbat-filmul și semnificația sa în cultura noastră. Desigur, nu este surprinzător faptul că creatori precum Godard, Bergman, Kubrick și Fellini, care au fost odată zeii celei mai mari forme de artă, cu timpul au ajuns în umbră", a subliniat regizorul.

Scorsese a adăugat, de asemenea, că "pentru a salva filmul" nu trebuie de bazat pe industria cinematografică, în care accentul este pus întotdeauna pe cuvîntul "business".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?