COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Mark Esper, fost secretar al Apărării, dă în judecată Pentagonul pentru blocarea unei părţi a memoriilor sale

30 noi. 2021,, 00:00   În lume
1603 0

Fostul secretar american al Apărării Mark Esper a deschis duminică un proces împotriva Pentagonului pentru că nu permite publicarea unor părţi dintr-o carte de memorii despre perioada pe care el a petrecut-o în administraţia lui Donald Trump, relatează Reuters.

Volumul, intitulat 'A Sacred Oath' ('Un jurămînt sacru'), aduce la lumină evenimente care s-au petrecut în a doua parte a preşedinţiei lui Trump, a spus Esper, transnite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Fostul şef al Pentagonului susţine într-un comunicat că Departamentul Apărării a editat "în mod arbitrar" manuscrisul după ce el l-a înaintat reprezentanţilor acestuia pentru analiză.

"O parte semnificativă de text este blocată de la publicare în mod necorespunzător, sub acoperirea clasificării. Textul blocat este esenţial pentru relatarea unor întîmplări importante discutate în manuscript", se arată în plîngerea depusă de Esper la un tribunal federal.

Mark Esper a fost secretar al Apărării în timpul lui Trump, din iunie 2019 şi pînă în noiembrie 2020, cînd a fost demis din cauza mai multor divergenţe privind politicile.

Printre acestea s-a numărat şi opoziţia publică a lui Esper faţă de ameninţările lui Trump de a folosi forţele armate active pentru a suprima protestele de stradă împotriva injustiţiei rasiale după uciderea afro-americanului George Floyd de către poliţie la Minneapolis.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X