COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Maria Kolesnikova acuzată că a cauzat prejudicii Belarusului

Lidera protestatarilor din Belarus Maria Kolesnikova, arestată săptămîna trecută, a fost inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale, relatează dpa, citînd comitetul naţional de investigaţii.

Ea riscă pînă la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de această acuzaţie, în conformitate cu legea din Belarus.

Kolesnikova s-a angajat în "apeluri la acţiuni menite să pericliteze securitatea naţională a Republicii Belarus", a afirmat Comiteul de investigaţii într-un comunicat postat pe reţeaua Telegram.

"Ea rămîne în arest. O investigaţie este în desfăşurare", se mai menţionează în comunicat, transmite agerpres.ro.

Kolesnikova este o aliată apropiată a liderei opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit în Lituania luna trecută, în toiul reprimării violente a protestelor opoziţiei.


Tihanovskaia s-a angajat într-un interviu publicat marţi seară să-i asigure siguranţa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko dacă acesta va demisiona şi se va retrage paşnic.

Proteste zilnice au avut loc în Belarus de la alegerile prezidenţiale de pe 9 august. În weekendul trecut, cel puţin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un marş de protest la Minsk.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load