COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Marea Britanie vrea să modifice limita de viteză permisă pe drumuri

20 iul. 07:14   În lume
1491 0

Locuitorii din Marea Britanie au cerut reducerea vitezei permise în întreaga țară, pentru a crește siguranța în orașe. Guvernul examinează opțiunea restricțiilor, care este deja în vigoare pe jumătate din drumurile din Londra, scrie Daily Mail.

Introducerea limitei de viteză de 20 de mile pe oră (32 de kilometri pe oră) pe 50 la sută din autostrăzi a fost un proiect pilot pentru capitala Regatului Unit în 2020. De atunci, autoritățile au căutat de mai multe ori modalități de extindere a interdicțiilor rutiere în întreaga țară.

Înăsprirea pe scară largă a limitei de viteză, potrivit unui sondaj realizat de Organizația 20's Plenty for Us, a fost susținută de 70 la sută dintre locuitorii din Marea Britanie. O reformă pe scară largă pe drumuri ar putea începe pînă în 2023.

Richard Cuerden, directorul Laboratorului britanic de cercetare a transporturilor, subliniază că limita actuală de viteză de 30 de mile pe oră (48 de kilometri pe oră), care funcționează pe teritoriul celor mai populate zone ale țării, sînt complet depășite. "Pînă nu demult, noi vorbeam despre accidente rutiere și recunoșteam că moartea și rănirea oamenilor pe drumuri este un lucru obișnuit. Acest lucru nu mai este acceptabil", a adăugat Cuerden.

Criticii inițiativei menționează că reducerea vitezei permise de 20 de mile pe oră (32 de kilometri pe oră) nu va satisface așteptările de reducere a numărului de accidente pe drumuri. În același timp, alți activiști subliniază că șofatul lent va avea un impact pozitiv nu numai asupra siguranței străzilor, ci și asupra climei, care este acum sub o mare presiune din cauza activității omului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽