X 

Marea Britanie poartă discuții cu Turcia pentru prelungirea acordului cerealier

25 iul. 19:45   Război în Ucraina
2123 0

Marea Britanie colaborează îndeaproape cu Turcia pentru a restabili acordul privind cerealele.

Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul britanic Rishi Sunak în timpul conversației de astăzi cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

Potrivit unei declarații a biroului premierului britanic, în timp ce discutau despre Inițiativa privind cerealele de la Marea Neagră, liderii au convenit asupra importanței de a se asigura că exporturile de cereale din Ucraina pot ajunge pe piețele internaționale.

Premierul a declarat că Marea Britanie colaborează îndeaproape cu Turcia pentru a restabili acordul privind cerealele și că vor continua să folosească rolul de președinte al Consiliului de Securitate al ONU pentru a condamna în continuare comportamentul Rusiei.

Reamintim că Rusia și-a încheiat participarea la acordul privind cerealele la 17 iulie 2023. Ultima navă cu marfă a părăsit portul Odessa de-a lungul coridorului acordului la 16 iulie. Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Federația Rusă va putea reveni la acesta doar în cazul în care vor fi îndeplinite toate obligațiile care au fost date inițial țării.


Acordul privind cerealele a fost semnat de reprezentanții Moscovei, Kievului, Ankarei și ONU în iulie anul trecut și prevedea exportul de cereale, alimente și îngrășăminte ucrainene prin Marea Neagră, precum și ridicarea restricțiilor la exportul de alimente și îngrășăminte rusești pe piețele mondiale.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?