COVID-19 în MOLDOVA

Marea Britanie a elaborat teste rapide pentru COVID-19 și gripă

Marea Britanie a elaborat teste rapide pentru COVID-19 și gripă

Noile teste "de salvare a vieții" cu rezultat în 90 de minute care pot detecta Coronavirus și gripă vor fi lansate în casele de îngrijire și laboratoare începînd de săptămîna viitoare în Marea Britanie. Testul de tampon "la fața locului" și testele ADN vor ajuta la distincția dintre Covid-19 și alte boli sezoniere, a anunțat guvernul.

În prezent, trei sferturi din rezultatele testelor sînt date în 24 de ore și un sfert pot dura pînă la două zile. Anunțul vine pe fondul respingerii de către guvern a lunii iulie ca termen pentru a testa în mod regulat personalul de îngrijire la domiciliu și rezidenții din case, spunînd că numărul de truse de testare a devenit mai limitat, informează rfi.ro.

Aproape jumătate de milion din noile teste rapide de tampon vor fi disponibile începînd de săptămîna viitoare în instituțiile de îngrijire și laboratoare, alte milioane urmînd a fi lansate mai tîrziu pe parcursul acestui an.


În plus, mii de aparate de testare a ADN-ului, care au fost deja folosite în opt spitale londoneze și pot analiza tampoanele din nas, vor fi lansate prin spitalele Serviciului Național de Sănătate (NHS) din septembrie.

Aproximativ 5.000 de dispozitive vor furniza 5,8 milioane de teste în următoarele luni, a precizat ministerul sănătății.

Ministrul sănătății, Matt Hancock, a descris aceste inovații în testarea Coronavirus drept "salvatoare de viață”.

"Milioane de noi teste rapide de Coronavirus vor oferi rezultate la fața locului în mai puțin de 90 de minute, ajutîndu-ne să rupem rapid lanțurile de transmitere", a spus ministrul Hancock.

"Faptul că aceste teste pot detecta gripa, precum și Covid-19, va fi extrem de benefic pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă, astfel încît pacienții pot urma sfaturile potrivite pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți”, a adăugat el.

În general, trei sferturi din rezultatele testelor sînt date în prezent în 24 de ore, dar unele pot dura pînă la două zile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load