Cazul Șor stiri: 599

Marca BlackBerry va dispărea de pe piață

9 feb. 2020,, 19:00   Război în Ucraina
3121 0

Se pare că brandul de smartphone-uri BlackBerry va dispărea de pe piaţă, de la sfîrşitul lunii august.

TCL Communication, compania chineză care producea dispozitive sub acest nume încă din 2016, a anunţat astăzi că nu va mai avea drepturi asupra design-ului şi numelui pentru a continua dezvoltarea de noi dispozitive, însă clienţii deja existenţi se pot aştepta la suport software şi hardware pentru încă cel puţin doi ani. BlackBerry nu a oferit detalii despre această situaţie.

Se pare că dispozitivele BlackBerry din seria KEY nu s-au vîndut atît de bine pe cît se aşteptau cele două companii. Acestea erau printre ultimele dispozitive care ofereau o tastatură QWERTY fizică, însă publicul pare să nu fie interesat de astfel de soluţii hardware. Spre diferenţă de începutul anilor 2000, cînd BlackBerry s-a impus pe piaţa de smartphone-uri cu o tastatură uşor de folosit pentru redactarea de texte, utilizatorii din prezent par să fie interesaţi acum mai degrabă de ecrane mari şi camere foto performante.

Conform TCL, începînd cu 31 august 2020, drepturile asupra dispozitivelor BlackBerry se întorc la compania din Canada. Dispozitivele din prezent vor beneficia de suport hardware şi software pînă pe data de 31 august 2022, sau pentru cît timp este necesar prin lege să ofere suport în diversele regiuni unde dispozitivele sînt disponibile. Vorbim despre suport pentru modelele KEYone, Motion, KEY2 şi KEY2 LE, lansate din 2016 şi pînă în prezent. Cel mai probabil, între data anunţului şi 31 august, nu vom mai vedea noi modele.

În ultima perioadă, TCL pare să se concentreze pe modelele Alcatel pentru piaţa de buget, în timp ce urmează să intre mai puternic pe piaţa de dispozitive mid-range cu modelele sub brand propriu, pe care le-a prezentat la CES şi pe care le va detalia la Mobile World Congress.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?