X 
Preşedintele stiri: 3600

„Manifest pentru pace” în Germania. Protestatarii cer Guvernului să nu mai susțină Ucraina

23 feb. 21:44   Război în Ucraina
2408 0

În cadrul unui protest uriaș ce va avea loc în acest weekend, în Germania, oamenii vor cere Guvernului să nu mai susțină Ucraina în războiul cu Rusia.

La începutul acestei luni, politicianul de extremă-stînga Sahra Wagenknecht și feminista Alice Schwarzer au lansat ceea ce au numit un „manifest pentru pace”.

Acestea au criticat abordarea guvernului față de conflictul din Ucraina și au solicitat „încetarea escaladării livrărilor de arme către Kiev" și „deschiderea negocierilor cu Moscova", scrie Daily Mail.

Cele două i-au invitat pe germanii care gîndesc la fel ca ele să li se alăture la o demonstrație care va avea loc sîmbătă, în centrul Berlinului. La protest sînt așteptați să participe susținători ai Rusiei.

Potrivit lui Ellen Ehn, redactor-șef al televiziunii germane WDR TV, tot mai mulți germani sînt de părere că decizia cancelarului Olaf Scholz de a trimite tancuri de luptă în Ucraina a fost o greșeală.


Conform unui sondaj de opinie, în timp ce 44% din respondenți au declarat că sprijinul Berlinului pentru Kiev a fost „adecvat”, 39% au spus că a fost o greșeală ca Germania să trimită tancuri în Ucraina.

Acest lucru este în special în est. Germania de Est și Germania de Vest sînt complet diferite. Oamenii din est spun, în general, că eforturile diplomatice nu merg suficient de departe”, a declarat Ellen Ehn, joi, în cadrul emisiunii Today Programme de la BBC Radio 4.

28
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий