COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Malta şi România reiau repetiţiile la concursul Eurovision după ce delegaţiile au fost testate negativ la coronavirus

18 mai. 22:30   În lume
1009 1

Delegaţiile artiştilor care reprezintă Malta şi Romînia la concursul Eurovision au fost testate negativ la COVID-19 şi vor putea reveni luni la repetiţii, la centrul de evenimente Ahoy din Rotterdam, şi vor participa la activităţile festivalului, după ce duminică au fost obligate să se izoleze şi să lipsească de la ceremonia de deschidere, relatează EFE.

Echipele Maltei şi Romîniei sînt cazate în acelaşi hotel în care stau şi delegaţiile Poloniei şi Islandei, care au avut fiecare printre membrii lor cîte un caz pozitiv de COVID-19. Acest lucru a obligat plasarea în izolare a tuturor, conform protocoalelor de securitate sanitară definite de organizatorii concursului, precum efectuarea de teste anti-COVID-19.

Patru ţări au lipsit duminică de pe Covorul Turcoaz, la ceremonia de inaugurare care a marcat numărătoarea inversă către marea finală de sîmbătă a concursului cîntecului european, care anul acesta este găzduit de oraşul olandez Rotterdam, într-un eveniment cu public redus şi supus unor măsuri stricte de securitate sanitară.

Organizatorii au explicat că atît Malta cît şi Romînia vor urca luni pe scena repetiţiilor, după rezultatele negative primite la testele realizate în cursul dimineţii, conform "procedurii obişnuite".

Reprezentantele Maltei şi Romînia vor concerta în cadrul semifinale, care va avea loc marţi 18 mai.

În ce priveşte delegaţia poloneză şi după cazul pozitiv detectat sîmbătă, întreaga echipă a fost supusă unor teste PCR, însă pînă la urmă "toate testele au ieşit negative".

Totuşi, ca măsură de precauţie, delegaţia Poloniei va rămîne în carantină pînă la efectuarea de noi teste, înainte de repetiţia generală a primei semifinale în care va concerta reprezentanta acestei ţări şi care va avea loc marţi.

Delegaţia islandeză s-a supus la rîndul său unor teste de COVID-19 şi este în aşteptarea rezultatelor, iar întreaga echipă a fost plasată în carantină, şi va trebui să repete testele pentru COVID-19 înainte cea de-a doua semifinală cînd vor urca pe scenă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽