COVID-19 în MOLDOVA

Mail.ru și Sberbank vor crea o platformă de taxiuri şi de livrări de mîncare online

Mail.ru și Sberbank vor crea o platformă de taxiuri şi de livrări de mîncare online

Grupul rusesc de servicii de internet Mail.ru şi banca de stat Sberbank au finalizat acordul privind constituirea unei platforme comune de taxiuri şi de livrări de mîncare online şi intenţionează să investească în afacere 64,6 miliarde de ruble (un miliard de dolari).

Tranzacţia ar urma să fie finalizată pînă la finalul anului, iar Mail.Ru şi Sberbank vor deţine participaţii egale în societatea mixtă, scrie Agerpres.

Decizia marchează o schimbare semnificativă în activitatea Sberbank, care îşi extinde astfel prezenţa în economia digitală a Rusiei şi face concurenţă liderului din domeniul tehnologiei, grupul Yandex, care domină piaţa de ride-hailing.


Pe lîngă tranzacţia privind înfiinţarea societăţii mixte, Sberbank a semnat un acord cu caracter obligatoriu prin care va achiziţiona acţiuni la Mail.Ru.

Mail.Ru va contribui cu participaţiile sale deţinute la platforma de livrări de mîncare Delivery Club şi serviciul de taxi Citymobil, în timp ce Sberbank va contribui cu participaţia sa de 35% în Foodplex, o aplicaţie pentru rezervări la restaurante, şi cu aproximativ 38,5 miliarde de ruble în numerar, au anunţat companiile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load