Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Maia Sandu: Vom face tot posibilul pentru ca Republica Moldova să nu fie atrasă în războiul din Ucraina

20 mai. 21:45   Război în Ucraina
12599

Președinta Maia Sandu a fost invitata emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1, în cadrul căreia a prezentat succesele obținute de Republica Moldova în cadrul recentei sale vizite de la Bruxelles și Paris. Totodată un subiect aparte a constituit și vulnerabilitatea țării noastre privind posibila ei atragere în războiul din Ucraina. Șefa statului a remarcat că în cadrul vizitei sale de la Bruxelles și Paris nu a primit semnale că Moldova s-ar afla în pericol. De asemenea chiar și în cazul celui mai sumbru scenariu Republica Moldova va fi ajutată de țările europene.

„Dar chiar și aceste țări de sub umbrela NATO din regiune își fac planuri de rezervă pentru orice scenariu și evident că noi facem la fel. Nu aș vrea să transmit oamenilor un mesaj ca să le fie frică. Bineînțeles că eu abordez și subiectul cazului celui mai negativ sau pesimist scenariu, dacă se întîmplă ceva. Și le spun tuturor că dacă se întîmplă ceva rău noi contăm pe sprijinul țărilor europene în primul rînd.” – a declarat președinta țării.

Maia Sandu a mai menționat faptul că țara noastră a fost încurajată să păstreze pacea în măsura în care aceasta depinde de noi și să nu ne lăsăm atrași în război, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„În privința Republicii Moldova se discută, se analizează și oamenii înțeleg foarte bine care sînt vulnerabilitățile și cît de mari sînt acestea. Toată lumea ne încurajează să păstrăm pacea în măsura în care acest lucru depinde de noi și noi în continuare o să facem totul pentru ca țara noastră să nu fie atrasă în război.” – a mai spus șefa statului.

Referitor la provocările din regiunea transnistreană, Președinta Republicii Moldova, a subliniat faptul că Biroul nostru de reintegrare se află în contact permanent cu autoritățile de la Tiraspol și că nimeni de acolo nu este interesat în implicarea în războiul din Ucraina.


„Și primim asigurări că nimeni acolo nu este interesat să atragă războiul, toată lumea își dă bine seama că este foarte periculos în primul rînd pentru acei de acolo dar și în general pentru regiune și o să continuăm aceste discuții pentru a ține lucrurile sub control.” – a conchis Maia Sandu.

Reamintim că Ucraina se află în a 86-a zi de război în care se apără împotriva agresiunii Rusiei. În prezent principalele teatre de operațiuni se desfășoară în estul și sudul țării.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав