Preşedintele stiri: 3022

Mai multe federații amenință cu retragerea din FIFA

21 oct. 13:30   În lume
1684 0

Mai multe federații naționale de fotbal, din Europa, se opun unei initiative a FIFA, forul modial fotbalistic, ce ar da peste cap întregul program competițional, transmite Noi.md cu referire la evz.ro.

Este vorba despre inițiativa FIFa de a organiza turneul final al Campionatului Mondial de fotbal la fiecare doi ani, iar nu la patru ani cît este în prezent. Măsura nemulțumește pe oficialii fotbalului european, dat fiind că echipele naționale și de club sînt prinse în multe alte competiții.

Cei dintîi care s-au opus acestui plan au fost oficialii federațiilor din nordul continentului. În jurul acestora s-au unit și alte federații continentale care se opun acestei schimbări.

Următorul Campionat Mondial va avea loc în 2022, în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, iar dacă proiectul propus de FIFA va fi votat, noul calendar competițional va intra în vigoare din 2026.

Proiectul propus de Arsene Wenger

Proiectul de organizare a unui nou campionat mondial de fotbal o dată la doi ani a fost inițiat de Arsène Wenger, directorul de dezvoltare globală de la FIFA. Propunerea sa este foarte contestată, mai ales în Europa și America de Sud.


Aceasta în ciuda încercărilor liderilor forului mondial de a-i convinge pe membrii organizațiilor naționale să accepte noul calendar. Gianni Infantino, președintele forului mondial cu sediul la Zürich, încearcă să-i convingă pe toți membrii FIFA (211) să se ralieze acestui proiect.

În acest sens au fost purtate mai multe discuții cu șefii federațiilor și cu selecționerii naționalelor pentru a determina un vot pozitiv în decembrie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X