COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Mai multe cadre medicale italiene concediate pentru că nu s-au vaccinat

9 sep. 11:15   În lume
1245 0

Direcția de Sănătate Publică din Milano a trimis scrisori către 120 de medici și 300 de asistente pentru a-i informa că nu mai au drept de practică, după ce au refuzat vaccinul anti-COVID, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Notificări similare ar urmă să ajungă la alte 3 mii de cadre medicale. Încă din iulie, Guvernul Draghi le-a cerut imperativ să se imunizeze, iar de curînd, șeful Guvernului a dat de înțeles că ia în calcul obligativitatea vaccinării pentru întreaga populație.

70% dintre adulții italieni sînt deja vaccinați. La polul opus se află Bulgaria, cu doar 20% dintre cetățeni imunizați.

La fel ca Italia ori Franța, și Grecia a impus vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale: cadrele medicale și angajații din sectorul ospitalității. În pofida unor proteste sporadice, în Grecia, campania de imunizare avansează. Este de mare ajutor și implicarea bisericii ortodoxe.

„M-am vaccinat pentru că părintele Andreas ne-a convins. E foarte respectat aici în Archanes și m-am lăsat înduplecat de dragul nepoților. Nu mai suport să mă tem să-i îmbrățișez”, a explicat Michalis Vardakis, localnic.


„Nu există altă soluție în afara vaccinului pentru a contracara această molima care face ravagii. Vaccinul e singura ieșire și, ca om al Bisericii, m-am gîndit că trebuie să-i sprijin și să-i încurajez pe oameni”, a mărturisit preotul Andreas Kaliontzakis.

Inițiat în Creta, proiectul centrelor de vaccinare de lîngă Biserici urmează să se extindă la nivel național.

„Punctul de vaccinare de la Biserica Sfintei Fecioare din Archanes este un act de înalt simbolism, arătînd că Biserica, această entitate socială și spirituală vitală din țară noastră, susține eforturile naționale de vaccinare”, a declarat dr. Nikos Tzanakis, profesor de pneumologie.

Exemplu de „așa nu” este în schimb Bulgaria, țară din Uniunea Europeană care stă cel mai prost la capitolul vaccinare anti-COVID. Unitatea de Terapie Intensivă a spitalului din Veliko Tarnovo are toate paturile ocupate, pacienții fiind toți nevaccinați.

Doar 20% din 7 milioane de bulgari s-au vaccinat pînă acum, chiar dacă Sofia a raportat 19 mii de decese, ocupînd locul al treilea în clasamentul mortalității COVID, după Cehia și Ungaria. Dar nici măcar aceste statistici sumbre nu-i conving pe bulgari să facă injecția.

„Nu sînt vaccinată, nu cred că vaccinul este eficient”, a spus Krasimira Nikolova, protestatară din Bulgaria.

„După parerea mea, campania de vaccinare lasă de dorit, statul nu s-a prea implicat. La urechile oamenilor au ajuns tot felul de păreri. sînt și doctori care declară că vaccinul e periculos. Asta a deraiat campania”, a spus Yordanka Minekova, asistentă a spitalului public Veliko Tarnovo.

Tulpina Delta a lovit dur și Bulgaria, care înregistrează în acest moment o medie de 1500 de cazuri noi pe zi, dar și zeci de decese.

Începînd de miercuri, restaurantele și terasele din Bulgaria au din nou programul limitat pînă la ora 22. Cluburile de noapte au fost închise, iar sălile de spectacol funcționează la jumătate din capacitate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽