X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Mai mult de o treime din populația lumii nu a folosit niciodată internetul

1 dec. 2021,, 22:00   Externe
2392 1

Deși utilizarea internetului a crescut considerabil în ultimii doi ani, aproape 3 miliarde de oameni din întreaga lume nu au intrat niciodată online, relatează Digi24.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) a ONU a estimat că 96% dintre cei 2,9 miliarde de oameni trăiesc în țări în curs de dezvoltare. Situația rămîne deplorabilă, deoarece 2,9 miliarde de oameni - sau 37% din populația lumii - nu au descoperit pînă acum lumea fascinantă a internetul.

În acest an, numărul estimat de persoane care au intrat online a crescut de la 4,1 miliarde în 2019 la 4,9 miliarde, parțial din cauza „creșterii conectivității COVID”. Dar chiar și printre acești utilizatori de internet, multe sute de milioane s-ar putea să intre online doar rar, folosind dispozitive partajate sau confruntîndu-se cu viteze de conectare care le împiedică utilizarea internetului.

Secretarul general al ITU, Houlin Zhao a declarat că Uniunea pe care o conduce „ va lucra pentru a se asigura că elementele de bază sînt la locul lor pentru a conecta restul de 2,9 miliarde. Suntem hotărîți să ne asigurăm că nimeni nu va fi lăsat în urmă”.

Totuși, numărul de utilizatori la nivel global a crescut cu peste 10% în primul an al crizei COVID – de departe cea mai mare creștere anuală dintr-un deceniu. Agenția a citat măsuri precum blocarea, închiderea școlilor și necesitatea de a accesa servicii precum serviciile bancare de la distanță.


În plan mondial, creșterea nu este uniformă. Accesul la internet este adesea inaccesibil în țările mai sărace – aproape trei sferturi dintre oameni nu au fost niciodată online în cele 46 de țări cel mai puțin dezvoltate.

Tinerii, bărbații și locuitorii din mediul urban au mai multe șanse să folosească internetul decît adulții în vîrstă, femeile și cei din zonele rurale, diferența de gen fiind mai pronunțată în țările în curs de dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?