Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

MAEIE: R.Moldova are obligația de a asigura securitatea propriilor cetățeni

6 iul. 21:15   Război în Ucraina
1938 0

Cooperarea externă a R. Moldova în domeniul securității și apărării pornesc de la principiul neutralității, consfințit în Constituția statului. Astfel a răspuns purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, după ce diplomatul rus, Alexei Zaițev a îndemnat R. Moldova să aibă o poziție ”echilibrată” cu privire la armamentul oferit de țările NATO.

Oficialul de la Chișinău a menționat că R. Moldova are obligația de a asigura securitatea propriilor cetățeni și a contribui responsabil la menținerea păcii și securității internaționale, iar toate negocierile pe aceste subiecte au o manieră transparentă, transmite deschide.md.

”Dialogul și interacțiunea pe subiectele de securitate au loc într-o manieră transparentă și se bazează pe necesitățile binecunoscute ale instituțiilor naționale de a-și fortifica capacitățile în realizarea atribuțiilor funcționale, fie că vorbim de domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, securității cibernetice ori a contracarării altor amenințări transnaționale. Mai mult ca atît, suportul deja anunțat pe linia Uniunii Europene va întări capacitățile unităților noastre de logistică, mobilitate, comandă și control ale Forțelor Armate prin furnizarea de echipamente non-letale și servicii relevante”, a declarat el.

De menționat că anterior, adjunctul directorului Departamentului mass-media al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaițev, a declarat că armamentul NATO oferit R. Moldova va submina statutul de neutralitate și nu va contribui la întărirea securității statului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав