Criza energetică stiri: 1620
Cutremure stiri: 271

MAEIE: Moldovenii care vor participa la acțiuni militare pe teritoriul altor state riscă dosar penal

28 sep. 14:52   Război în Ucraina
2365 1

Cetățenii Republicii Moldova care se vor implica în acțiuni militare pe teritoriul altor state riscă să răspundă penal în conformitate cu reglementările naționale și cele internaționale.

Despre aceasta anunță Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, după ce pe teritoriul acestui stat a fost anunțată mobilizare parțială.

”Se va reține că, participarea mercenarului într-un conflict armat, la acțiuni militare sau la alte acțiuni violente se pedepsește în țara noastră cu închisoare de la 5 la 10 ani. Totodată, persoanele care se ocupă cu angajarea mercenarilor, instruirea și finanțarea lor, sînt pedepsite cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Autoritățile naționale, în virtutea cadrului legal aplicabil lor, sînt ținute să adopte măsuri de prevenire și contracarare a activității de mercenariat, și să întreprindă acțiuni pentru identificarea și reținerea persoanelor care se dedau unor astfel de activități.

Facem apel către cetățenii Republicii Moldova să contacteze Ambasada țării noastre la Moscova în cazul lezării drepturilor sale pentru oferirea suportului consular”, se arată în nota emisă presei.


Totodată, potrivit MAEIE, persoanele cu cetățenie dublă trebuie să țină cont de faptul că, pe teritoriul Rusiei, sînt considerați cetățeni ruși de către Federația Rusă, iar opțiunile Republicii Moldova de a oferi asistență consulară sînt limitate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав