TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

MAE al Franței consideră că sprijinul UE pentru Kiev nu înseamnă aderarea Ucrainei la uniune

Sprijinul UE pentru Kiev în relațiile ei cu Moscova nu înseamnă aderarea Ucrainei la UE. Acest lucru a fost anunțat joi de secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe francez, Clement Beaune.

„Putem avea relații bune cu Ucraina, o putem sprijini", a spus Beaune într-un interviu la Radio-G France. „Facem asta în situația sa dificilă în relațiile cu Rusia, dar acest lucru nu înseamnă aderarea la UE”.

În 2020, Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, într-un interviu acordat publicației slovace Hospodářské noviny, a spus că „Ucraina ar trebui să primească de la Uniunea Europeană un semnal specific cu privire la posibilitatea aderării țării la organizație” și „poporul ucrainean poate oferi Europei multe lucruri”.

Pe 16 aprilie, Președintele francez, Emmanuel Macron, se va întîlni cu omologul său ucrainean la un mic dejun de lucru. Potrivit secretarului de presă al liderului ucrainean Iulia Mendel, Zelenski intenționează să ridice la Paris problema situației din Donbass și a concentrării trupelor rusești lîngă granița Ucrainei.

La sfîrșitul lunii februarie curent situația din Donbass a început să se agraveze, în ciuda acordului privind măsuri suplimentare pentru asigurarea încetării focului din 22 iulie 2020. Pe linia de contact au fost reluate tragerile intense, cu morți și răniți de ambele părți. Ucraina a acuzat republicile din Donbass de escaladare. Donețk și Lugansk au declarat că drept motiv al acțiunilor servește nerespectarea de către Kiev a acordurilor din iulie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load