COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

MAE al FR: Pentagonul a pus pe baza rulantă construcția laboratoarelor biologice în CSI

MAE al FR: Pentagonul a pus pe baza rulantă construcția laboratoarelor biologice în CSI

Moscova îndeamnă Washingtonul să discute preocupările crescînde în legătură cu activitatea militar-biologică a SUA pe teritoriul fostei URSS. Potrivit vicedirectorului Departamentului Informații și Publicații al MAE al FR Alexei Zaițev, aici construcția laboratoarelor este pusă pe bază rulantă.

„Sub pretextul acordării asistenței în domeniul sanitar-epidemiologic Pentagonul a pus pe bază rulantă construcția și modernizarea laboratoarelor microbiologice în republicile fostei URSS”, a declarat Zaițev în cadrul breafingului.

Potrivit ria.ru, totodată el a specificat că SUA „nu manifestă disponibilitatea de a împărtăși informațiile” privind activitatea sa în pofida numeroaselor întrebări din partea comunității internaționale.


„În cadrul contactelor bilaterale cu statele CSI atenționăm asupra necesității efectuării unui control național al oricărei activități biologice efectuate pe teritoriul acestora”, a menționat reprezentantul MAE al FR.

„În vederea evitării întrebărilor legate de activitatea militar-biologică a SUA în perimetrul frontierelor ruse considerăm drept necesară activarea mecanismului stipulat în articolul cinci al Convenția privind interzicerea dezvoltării, producției și stocării armelor bacteriologice și cu toxine și distrugerea acestora, în conformitate cu care statele membre urmează să se consulte reciproc în ceea ce privește soluționarea oricăror probleme ce țin de executarea prevederilor ei. Îndemnăm partea americană să se așeze la masa de negocieri și să discute în format bilateral toate problemele acumulate ce țin de activitatea militar-biologică a SUA”, a declarat Zaițev.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load