X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1164

Macron: „Se elaborează o rută pentru exportul de cereale din Ucraina prin România”

17 iun. 16:13   Război în Ucraina
1618 0

Franța, împreună cu omologii săi europeni, lucrează la o rută de export de cereale din Ucraina prin Romînia. Vorbim de 22 de milioane de tone de cereale, care sunt blocate în porturile ucrainene de Rusia.

Despre aceasta a declarat președintele francez Emmanuel Macron la emisiunea TF1, relatează RBC-Ucraina.

"Lucrăm acum la o nouă rută care să treacă prin Romînia, pentru că Odesa este situată la cîțiva kilometri (de la graniță - n.red.). Împreună cu Romînia, creăm un punct de legătură pentru exporturile de cereale", a spus Macron.

Potrivit lui, în acest caz, cerealele ar putea fi transportate de-a lungul Dunării sau pe calea ferată. Anterior, Palatul Elysee a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la operațiunea de deblocare a portului Odessa.

Anterior, Marea Britanie și-a exprimat speranța că în zilele următoare va fi posibil să se realizeze progrese în problema deblocării exportului de cereale ucrainene.


După cum a spus președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, Ucraina intenționează să dubleze tranzitul cerealelor și a altor produse alimentare și ia în considerare direcția Dunării pentru aceasta.

Anterior, s-a anunțat că primul lot de cereale ucrainene a sosit în Spania printr-o nouă rută prin Marea Baltică.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав