Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Kiev

16 iun. 10:30   Război în Ucraina
1636

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi au sosit la Kiev într-o vizită, relatează agenția France-Presse.

Trei lideri europeni au sosit la Kiev joi dimineață.

Filmări cu sosirea liderilor au fost difuzate și de postul de televiziune italian Sky TG24. Spre deosebire de Macron, îmbrăcat în costum și cravată, cancelarul german a coborît pe platformă în blugi și polo. Se crede că premierul italian a ieșit primul din tren.

Anterior, Palatul Elysee a raportat că președintele francez Emmanuel Macron se îndrepta cu trenul în Ucraina împreună cu cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Macron, Scholz și Draghi plănuiesc să se întîlnească cu liderul ucrainean Vladimir Zelenski la Kiev. Se așteaptă că cei trei își vor exprima sprijinul pentru Ucraina în ajunul publicării concluziei Comisiei Europene privind statutul de candidat la aderarea la UE.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав