Macron o sprijină pe Merkel, Trump Jr. va fi audiat, iar Albania cere UE să îşi respecte promisiunea

Macron o sprijină pe Merkel, Trump Jr. va fi audiat, iar Albania cere UE să îşi respecte promisiunea

Macron ar susţine-o pe Angela Merkel dacă ar candida pentru preşedinţia Comsiei Europene


Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi că ar susţine-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dacă aceasta ar decide să candideze pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, relatează site-ul agenţiei Reuters.


Angela Merkel a informat că se va retrage din politică în urma încheierii mandatului său actual.


Macron, întrebat într-un interviu dacă o va susţine o posibilă candidatură a cancelarului german pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a declarat că nu poate vorbi în numele ei.

Donald Trump Jr. va fi audiat miercuri în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA 


Donald Trump Jr, fiul cel mare al preşedintelui Statelor Unite, va fi audiat miercuri în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, a informat marţi o sursă din cadrul Congresului, relatează site-ul agenţiei Reuters.


În cadrul întîlnirii sînt aşteptate să fie acoperite mai multe subiecte, inclusiv un proiect imobiliar al lui Donald Trump în Moscova.


În septembrie 2017, în cursul audierii în Comisia Juridică a Senatului SUA, fiul cel mare al preşedintelui a afirmat că membrii familiei Trump nu ştiau prea multe despre acest proiect.


Donald Trump Jr. a fost citat de Comisia pentru Informaţii la începutul lunii mai, pentru a se prezenta la audier în legătură cu ancheta privind ingerinţele electorale ruse.

Albania cere Uniunii Europene să îşi respecte promisiunea


Premierul albanez Edi Rama a făcut apel marţi Uniunii Europene să îşi respecte promisiunea privind începerea discuţiilor privind aderarea Albaniei la Blocul comunitar, relatează site-ul postului France 24.


Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a informat că data limită pentru începerea discuţiilor, setată iniţial în luna iunie, ar putea fi depăşită.


Rama a declarat că în urma adoptării noilor reforme cerute de Bruxelles, în special în ceea ce priveşte justiţia, Albania şi-a cîştigat dreptul de a începe negocierile de aderare.


"S]nt de părere că Europa trebuie să înceapă ceea ce aşteptăm după ce am adoptat reformele, să ne recunoască meritul şi să înceapă discuţiile de aderare", a declarat premierul albanez în urma unei discuţii cu Jean-Claude Juncker.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load