X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Macron: "Franța este gata să devină unul dintre garanții securității Ucrainei"

8 apr. 12:00   Război în Ucraina
2135 0

Președintele Franței, Emmanuel Macron a vorbit despre disponibilitatea țării de a deveni garant al securității Ucrainei după încheierea războiului.


Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la interviul liderului francez pentru ziarul Le Parisien.

Potrivit lui Macron, care candidează acum pentru un al doilea mandat de președinte și este în campanie electorală, la un moment dat va înceta focul în Ucraina și "va trebui să construim pacea".

”Acest lucru nu poate fi realizat fără un garant, iar Franța are menirea să fie unul dintre acești garanți", a spus Macron.

De asemenea, președintele Franței a subliniat că este gata să continue convorbirile telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, indiferent de rezultatele acestora, deoarece acest lucru permite Parisului să "mențină statutul de participant la negocieri".

Macron a spus că acordă o mare atenție problemelor umanitare, concentrîndu-se îndeosebi asupra situației din Mariupol. Potrivit acestuia, partea rusă "și-a exprimat destul de clar refuzul" ca răspuns la propunerea Franței de a-și desfășura propria operațiune umanitară în acest oraș în cooperare cu Grecia și Turcia. El a adăugat că Parisul propune deschiderea unui coridor umanitar și implicarea în această operațiune a angajaților Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR).Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав