COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Macron despre Boris Johnson într-o discuţie privată: „Are o atitudine de necioplit. Este un clovn”

2 dec. 2021,, 12:00   În lume
4561 0

Emmanuel Macron l-a criticat dur pe Boris Johnson pentru „atitudinea de necioplit” pe care a avut-o în contextul crizei migranţilor din Canalul Mînecii, transmite noi.md cu trimitere la adevărul.ro.

Preşedintele francez ar fi spus, în cadrul unei conferinţe private, că premierul britanic este un clovn care face mereu acelaşi circ „E trist să vedem că o ţară atît de importantă este condusă de un clovn”, ar fi adăugat Macron.

Potrivit sursei citate, preşedintele Macron ar fi spus despre Boris Johnson că are o atitudine de necioplit. Caracterizarea a fost făcută de liderul francez în contextul în care acesta s-a plîns de comportamentul premierului britanic în urma discuţiilor telefonice pe care cei doi le-au avut miercuri, după ce o barcă cu refugiaţi s-a scufundat Canalul Mînecii. Emmanuel Macron a fost deranjat de faptul că Boris a transmis Franţei „să-şi ia migranţii înapoi”, printr-o scrisoare făcută publică pe Twitter.

„Acum două zile am vorbit cu premierul Johnson la modul serios”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă, după mesajul postat de acesta pe Twitter. „În ce mă priveşte, voi continua să mă ţin de cuvînt, aşa cum fac cu toate ţările şi cu toţi liderii. Mă surprind însă unele metode de abordare, atunci cînd acestea nu sînt serioase. Nu comunicăm unii cu alţii pe astfel de subiecte prin intermediul Twitter şi prin intermediul unor scrisori pe care le dăm publicităţii în această manieră”, a declarat Macron în conferinţă. Presa franceză, citată de The Guardian, a scris că Macron a fost mult mai dur în privat şi l-ar fi criticat aspru pe Boris Johnson. Publicaţia îl citează pe preşedintele francez spunînd: „BoJo vorbeşte cu mine deschis, totul decurge bine, discutăm ca doi oameni mari şi apoi recurgem la gesturi lipsite de eleganţă. Este mereu acelaşi circ”. „E trist să vedem că o ţară atît de importantă este condusă de un clovn”, ar fi adăugat Macron.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X