COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Macron cere ca Uniunea Europeană să se implice pentru oprirea imigrației ilegale

26 noi. 2021,, 20:00   În lume
1314 0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut mai multă cooperare europeană pentru prevenirea imigrației ilegale după tragedia din Canalul Mînecii, unde 27 de migranți au murit înecați în timp ce încercau să ajungă din Franța în Regatul Unit, relatează Euronews.

„Cînd aceste femei și acești bărbați ajung pe plajele Canlului Mînecii, este deja prea tîrziu. Trebuie să îi împuternicim pe partenerii noștri și să consolidăm cooperarea cu Belgia, Țările de Jos, Germania, dar și cu britanicii și cu Comisia”, a spus Macron.

Macron a vorbit la telefon cu Boris Johnson, legat de tragedie, iar cei doi lideri au stabilit că vor accentua cooperarea pentru a-i opri pe traficanții de migranți care organizează treceri ilegale ale Canalului Mînecii, transmite digi24.ro.

Franța a invitat miniștri din Belgia, Germania, Olanda, Regat, dar și reprezentanți ai Comisiei la o întîlnire la Calais, duminică.

Accidentul de miercuri a dus la cel mai mare număr de decese într-o încercare de trecere ilegală a Canalului, conform Organizației Internaționale a Migrației. Vine în situația în care un număr record de migranți au încercat să treacă din Franța în UK pe parcursul acestui an.


Cinci traficanți au fost arestați după tragedie

Pescarii au anunțat că au descoperit cadavre plutind în apă, miercuri. Autoritatea maritimă regională, care coordonează operațiunile de salvare, a anunțat că 27 de cadavre au fost descoperite, în timp ce două persoane au supraviețuit, iar alte patru erau încă dispărute.

Cinci traficanți suspectați că sînt responsabili de tragedie au fost arestați, iar doi au apărut deja în fața unei instanțe, miercuri. Procurorul din Dunkerque a declarat anterior că investigația a fost deschisă pentru acuzații de „ajutor dat în vederea trecerii ilegale a frontierei” și omor calificat.

Pînă acum, în acest an, alte trei persoane s-au înecat în Canalul Mînecii în încercarea de a trece în Regat, iar aproximativ 22.000 de migranți au ajuns pe cealaltă parte a Canalului, mai mult decît dublu față de 2020.

Canalul Mînecii este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume şi curenţii sînt puternici. Bărci gonflabile supraîncărcate riscă deseori să se scufunde.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X