Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Macron a înfuriat SUA

27 mar. 12:45   Externe
3219 0

Declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron, potrivit cărora nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina, au provocat furia oficialilor americani.

Despre aceasta scrie Bloomberg cu referire la surse.

"Comentariul controversat despre "cizme pe pămînt" a atras o mustrare imediată și foarte publică din partea cancelarului german Olaf Scholz și i-a înfuriat pe oficialii americani, care spun în privat că o astfel de mișcare ar putea provoca pînă și o ciocnire cu Moscova", relatează publicația.

De asemenea, se menționează că, prin intermediul problemei ucrainene, Macron vrea să gestioneze politica externă a Europei, dar nu toată lumea este de acord. "Abordarea sa de șoim a stîrnit furia unor aliați care intenționează să crească ajutorul acordat Ucrainei (fără a se implica direct în conflict – n.r.)", se arată în articol.

Potrivit informațiilor anterioare, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina nu are nevoie de trupe franceze.


Acesta a comentat astfel cuvintele președintelui francez Emmanuel Macron, care a declarat că nu exclude posibilitatea trimiterii de trupe NATO în Ucraina.

10
9
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?