TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Macron a confirmat dislocarea în Baku a militanților din Siria

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că dispune de informaţii ”sigure” cu privire la prezenţa unor ”combatanţi sirieni din grupări jihadiste” în enclava separatistă azeră Nagorno Karabah, teatrul unor confruntări armate sîngeroase între armeni şi azeri, relatează AFP.

”În prezent, dispunem de informaţii care arată în mod sigur că combatanţi sirieni din grupări jihadiste au (tranzitat oraşul turc) Gaziantep către teatrul de operaţiuni din Nagorno Karabah”, a declarat şeful statului franez la sosirea la summitul european de la Bruxelles.

”Acesta este un fapt grav, nou, care schimbă datele situaţiei”, a denunţat Macron.

”Am convenit, împreună cu preşedintele (american Donald) Trump şi preşedintele (rus Vladimir) Putin să facem schimb de informaţii pe care le avem cu privire la situaţie şi să putem trage toate cocluziile”, a adăugat Emmanuel Macron.

JURNALIŞTI FRANEZI, RĂNIŢIÎN NAGORNO KARABAH


Pe de altă parte, doi jurnalişti francezi au fost răniţi de schije de obuz în oraşul Martuni, în Nagorno Karabah, o enclavă separatistă azeră disputată de Azerbaidjan şi Armenia, potrivit unei surse guvernamentale armene citate de Reuters.

Oraşul era bombardat de către forţe guvernamentale azere, potrivit acestor surse.

Un jurnalist în vîrstă de 31 de ani şi un fortograf în vîrstă de 29 de ani, care lucrau pentru un cotidian francez, au fost internaţi la un spital.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load