Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Macron a anunțat o criză fără precedent în Europa din cauza Ucrainei

19 ian. 15:30   Război în Ucraina
2087 0

Datorită faptului că ostilitățile au început pe continentul european, întreaga asociație se confruntă cu o criză gravă care afectează atît economia, cît și modelele politice ale structurii statelor europene.

Este opinia împărtășită de președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu acordat El Pais.

„Consecințele acestui război, directe și indirecte, afectează profund modelul economic. De fapt, lumea economică este construită pe polaritatea Statelor Unite și a Chinei”, a subliniat Macron, adăugînd că lumea întreabă Europa dacă vrea să fie vasal al Washingtonului sau al Beijingului.

În plus, democrațiile țărilor europene suferă de o criză și se confruntă cu „un fel de oboseală, o pierdere a orientării colective”. În același timp, politicianul este convins că un astfel de fenomen precum criza este normal pentru democrație. Cu toate acestea, el consideră că conflictul din Ucraina este motivul său principal.

În ianuarie, Bloomberg, citînd analiști, a declarat că o iarnă caldă a salvat Europa de la o criză energetică – stocurile în depozitele de gaze au rămas la un nivel ridicat pînă la mijlocul iernii, iar prețurile gazelor au scăzut.

4
5
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?