Macron a anunțat că există o desincronizare în relațiile dintre SUA și Europa

5 dec. 2022,, 09:13   Război în Ucraina
2023 0

Actuala administrație americană și președintele Joe Biden personal sînt "foarte atașați de Europa", dar în relațiile lor există o desincronizare, a declarat liderul francez, Emmanuel Macron, într-un interviu pentru CBS News.

"Dacă e să ne uităm la situația actuală, există într-adevăr o desincronizare. De ce? Energia. Europa este cumpărător de gaze și petrol, SUA - producător. Și dacă e să ne uităm la situație, industria noastră și gospodăriile noastre cumpără la prețuri diferite. De aceea, există un decalaj mare care afectează puterea de cumpărare și competitivitatea societăților noastre", a spus președintele Franței.

Vorbind despre Ucraina, Macron a menționat că Europa și Statele Unite participă la acest conflict "în numele acelorași principii”.

"Dar prețul acestui război nu este același pe ambele maluri ale Atlanticului", a subliniat președintele francez.

Există dezacorduri între UE și SUA cu privire la legea SUA privind subvențiile fiscale pentru achiziționarea de mașini electrice asamblate în America de Nord și care utilizează baterii fabricate în SUA din materiale autohtone. Europa consideră această lege discriminatorie față de produsele importate din alte țări.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?