COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Lupta împoriva schimbărilor climatice devine „prioritate de securitate națională” în Israel

25 oct. 23:00   În lume
1242 0

Lupta împoriva schimbărilor climatice devine „prioritate de securitate națională” în Israel, a anunțat prim-ministrul Naftali Bennett. Guvernul israelian s-a angajat să faciliteze investițiile în energia regenerabilă, înainte de summit-ul COP26, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

„Lupta împotriva încălzirii climatice constituie un nou interes de securitate națională pentru Israel”, se arată într-un comunicat emis de guvernul israelian.

În luna iunie a anului trecut, noul guvern de coaliție condus de Bennett a fixat pentru Israel obiectivul de a reduce cu 27% emisiile sale de gaze cu efect de seră pînă în 2030 și cu 85% pînă în 2050, în raport cu nivelul din 2015.

Pentru a-și reduce emisiile, statul israelian, care este una dintre țările din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică ce investesc cel mai puțin în transporturile publice, prevede între altele să promoveze moduri de transport care consumă mai puțină energie.

„Astăzi, guvernul a aprobat numeroase decizii pentru a promova moduri de transport curate și cu consum de carbon mic”, a declarat Bennett, care va participa la COP26, summit-ul climatic ce se va desfășura între 31 octombrie și 12 noiembrie în Scoția. El a precizat că guvernul va anunța „o serie de acțiuni” în acest sens.

Israelul vrea să se sprijine pe succesul a numeroase companii în domeniul securității cibernetice, al apărării și tehnologiilor financiare, în condițiile în care în sectorul de înalte tehnologii sînt angajați puțin peste 10% din populația sa activă.

„Vrem să promovăm inovația și să facilităm munca întreprinderilor din sectorul energiei verzi”, a declarat ministrul israelian al energiei, Karine Elharrar.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X