COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lukașenko și-a amintit cum i-a propus lui Clinton să devină șef al Uniunii Statale

Lukașenko și-a amintit cum i-a propus lui Clinton să devină șef al Uniunii Statale

Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a relatat cum el împreună cu primul președinte rus, Boris Elțin, l-a invitat în glumă pe președintele american Bill Clinton să conducă Uniunea Statală.

Potrivit Sputnik Bielorusia, în cadrul unei vizite la Academia de Management de pe lîngă Președintele Republicii Belarus, Lukașenko „și-a amintit cum, în culoarele summitului internațional, s-a întîlnit cu liderii de atunci ai Rusiei și ai Statelor Unite ale Americii, Boris Elțin și Bill Clinton”. Potrivit acestuia, Clinton urma să părăsească postul și nu știa încă ce va face în continuare.

„Îi spun lui Elțin: „Ascultă, Boris, să-i oferim un post?”. El mă privește serios: „Care?”. Îi spun: „Îl vom lua în Uniunea Statală ca șef, el oricum va rezolva problemele cu noi”. Elțin a izbucnit în rîs cu voce tare, astfel încît toată lumea ne-a acordat atenție. Clinton rîde și el, dar nu înțelege despre ce vorbim. Traducătorul i-a tradus - a început să rîdă și mai mult”, a spus Președintele belarus.


Lukașenko a menționat că Doamne ferește un președinte american să conducă în Belarus sau în Rusia. „Va trebui să avem de-a face cu fermele și cartofii, și nu doar cu părerile oamenilor. <...> Urmăriți activitatea președinților din spațiul post-sovietic și cea a iubitului și respectatului nostru Donald Trump – sînt două lucruri total diferite”, a spus el.

Potrivit liderului Republicii Belarus, „prin urmare, ar trebui să fim mai atenți cu experiența străină, nu numai la nivelul superior, ci și în general”.
Uniunea Statală este o uniune supranațională a Rusiei și Belarusului, care a apărut la cîțiva ani după prăbușirea URSS și a fost concepută pentru a contribui la aprofundarea cooperării în domenii cheie, inclusiv politica externă, apărarea și securitatea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load