COVID-19 în MOLDOVA

Lukașenko: Liderii occidentali ar trebui să să preocupe de propriile probleme, nu de situația din Belarus

Lukașenko: Liderii occidentali ar trebui să să preocupe de propriile probleme, nu de situația din Belarus

Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că liderii occidentali ar trebui să să preocupe de propriile probleme, ne de situația politică din Republica Belarus, scrie moldova.europalibera.org.

Lukașenko a vorbit miercuri în cadrul ședinței consiliului de securitate de la Minsk, citat de agenția oficială BelTa, în timp ce liderii Uniunii Europene au început un summit prin videoconferință consacrat situației din Belarus.

Opoziția belarusă continuă pentru a unsprezecea zi protestele contra realegerii lui Lukașenko în funcția de președinte la scrutinul controversat din 9 august. Candidata opoziției belaruse exilată în Lituania, Svetlana Tihanovskaia, a cerut liderilor europeni să sprijine trecerea puterii în Belarus și să nu recunoască valabilitatea alegerilor, pe care Lukașenko le-ar fi fraudat.


De la Moscova, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus, tot miercuri, că declarațiile făcute de țările Uniunii Europene în criza belarusă ar fi motivate de interese geopolitice. Kremlinul, care i-a promis anterior sprijin militar lui Lukașenko, a spus, miercuri, că nu vede actualmente nevoia să intervină și că orice intervenție externă ar fi inacceptabilă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load