X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Lukașenko: „De ce am lăsat Occidentul să ne dea cap în cap?”

1 sep. 16:45   Război în Ucraina
2048 0

Occidentul a „împins frontal” Belarusul, Ucraina și Rusia, iar acum există o amenințare reală de război, a declarat președintele Belarusului Alexandr Lukașenko. Cuvintele sale sînt citate de Telegram-canalul Пул Первого, afiliat serviciului de presă al liderului belarus.

Potrivit lui Lukașenko, acum este imposibil de prezis ce se va întîmpla în viitor. Președintele belarus a remarcat că nu este pentru prima dată în istorie cînd „trei popoare fraterne” sînt în stare de confruntare și s-a întrebat de ce se întîmplă acest lucru.

„Din păcate, trăim și nu știm ce se va întîmpla mîine. Războiul ne stă în prag. Ca de mai multe ori în istoria noastră, așa-zișii parteneri occidentali au provocat o confruntare frontală între trei popoare fraterne: belarușii, rușii și ucrainenii. Și ce facem noi? De ce i-am lăsat să ne dea cap în cap?”, a spus Lukașenko.

Anterior, Ministerul Apărării din Belarus a negat declarațiile opoziției despre pregătirile țării pentru participarea la operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina. Lukașenko însuși a prezis „abisul războiului nuclear” dacă conflictul din Ucraina va continua. Rusia, Occidentul și Ucraina trebuie să convină să pună capăt conflictului pentru a evita un război nuclear, a spus președintele belarus.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав