COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Lukașenko a vorbit despre atitudinea lui Putin față de Zelensky

9 aug. 16:15   În lume
1762 0

Președintele rus, Vladimir Putin, a reacționat pozitiv la alegerea lui Vladimir Zelensky în funcția de șef al Ucrainei. Despre acest lucru a declarat președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, în timpul unei "Discuții mari" cu jurnaliștii, a cărei difuzare este disponibilă pe YouTube.

Potrivit acestuia, Putin a căutat inițial să rezolve conflictul din Donbass cît mai curând posibil și a fost gata să coopereze cu Zelensky în toate problemele. "Ei îi pun că te deplasați prea repede în direcția de a rezolva această problemă cu noul președinte [Zelensky]. Nu-l cunoști. Iar el [Putin] spune: el este diferit", a explicat Lukașenko.

Cu toate acestea, Zelensky a ratat șansa de a deveni un "pacificator", a adăugat liderul belarus. El, ca și predecesorul său Petro Poroșenko, a refuzat să pună în aplicare acordurile de la Minsk semnate de partea ucraineană, ceea ce a dus la o escaladare continuă a tensiunii în relațiile dintre Rusia și Ucraina.

Anterior, Lukașenko a avertizat Ucraina împotriva încercării de a întoarce Donbassul cu forța și a îndemnat-o să se așeze la masa de negocieri. El a subliniat că dacă Kyivul se va confrunta cu Moscova, Minskul va lua o poziție între părțile aflate în conflict. "Orice încercare a voastră de a rezolva întrebarea prin forță se va încheia cu tragedie pentru Ucraina", a spus Lukașenko. El a mai spus că nu va sprijini niciodată Ucraina dacă va apela la sprijinul "țărilor terțe".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽