COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720

Lukașenko a vorbit despre actualitatea "Mein Kampf"

26 iul. 17:00   În lume
1436 0

Confruntarea geopolitică dintre Belarus și țările occidentale a arătat actualitatea eseului lui Adolf Hitler "Mein Kampf" (recunoscut drept material extremist în Rusia).

Despre acest lucru a declarat președintele țării, Alexandr Lukașenko, relatează canalul Telegram БЕЛТА.

În opinia sa, presiunea prin sancțiuni a Occidentului asupra Belarusului demonstrează și în prezent angajamentul său față de principiile imperialiste de care s-a condus Germania fascistă în politica sa externă. "Așa cum au fost naziști, așa și au rămas, doar formele sînt total diferite", a menționat el.

Drept exemplu, politicianul a adus relațiile lituaniano-belaruse. În condițiile presiunii economice și politice din partea guvernului lituanian, este inacceptabil să ceară de la Belarus ajutor pentru țările europene în soluționarea crizei migrației, consideră el. Liderul belarus s-a referit, de asemenea, la știrile recente despre utilizarea armelor de către polițiștii de frontieră lituanieni împotriva migranților ilegali și expulzarea lor forțată în Belarus.

La 20 iulie, Lukașenko a comparat condițiile de detenție a refugiaților cu situația din lagărele de concentrare și a numit grănicerii lituanieni naziștii. Potrivit acestuia, refugiaților le-au fost luate documentele și forțați să părăsească Lituania sub amenințarea de a fi împușcați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽