Lukaşenko a ordonat eliminarea din programele școlare "a tot ce e în plus"

Lukaşenko a ordonat eliminarea din programele școlare "a tot ce e în plus"

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, a cerut îmbunătățirea curriculumului şcolilor şi universităților din țară, şi anume "să fie înlăturat tot ce e în plus și de a fi păstrat tot ce e necesar", a declarat Serviciul de presă al liderului belarus.


"Iar criteriu în acest caz va fi viața noastră, realitatea, care va necesita anumite abilități, cunoștințe speciale de la viitorul profesionist", citează agenția cuvintele șefului statului.


Potrivit opiniei lui, judecînd după programele școlare, în Belarus sînt pregătiţi numai matematicieni. "Probabil, că avem cea mai puţină nevoie de matematicieni în țară (printre elevi –nota red.). Ar trebui ca elevii să posede noţiuni de matematică, pentru că ne confruntăm întotdeauna cu matematica în viață”, a constatat preşedintele.


În plus, Lukașenko a adăugat că „mari matematicieni nu pot exista, în principiu, mulţi. De aceea, el a propus ca aceştia să fie pregătiţi undeva la nivel de facultative, dar în special la instituţiile superioare de învăţămînt".


Există şi alte discipline, programele cărora sînt construite greșit, consideră Lukașenko.


Lukașenko a cerut, de asemenea, să fie determinat numărul necesar de studenţi din instituțiile de învățământ superior. Însă a precizat că acest ordin nu se referă la exportului de servicii educaționale, care aduce țării o mulțime de bani.


"Sistemul de învățământ din Belarus se bucură de o cerere mare, cred că studenţi din 108 țări studiază în Belarus, aproximativ 25 de mii de oameni, ceea ce este excelent, noi însă trebuie să oferim atîţea absolvenţi ai universităților cîţi sînt necesari pentru economia și viața noastră", a explicat președintele.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load