COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lukașenko a fost acuzat de provocarea "maidanului" în Belarus

Fostul pretendent la funcția de președinte al Belarusului, fostul șef al Parcului pentru Înalte Tehnologii, Valeri Țepkalo, a declarat în cadrul postului de televiziune "Ucraina 24" că Alexandr Lukașenko îi împinge pe oameni la revolte în masă.

Anterior, CEC nu l-a înregistrat pe Țepkalo drept candidat la președinție, el a contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție, dar ea nu i-a satisfăcut plîngerea, scrie ria.ru.

"De fapt, trebuie să înțelegeți că el provoacă "maidanul". Nimeni dintre candidații alternativi nu a vorbit niciodată despre "maidan". Noi vrem pur și simplu ca el să numere corect voturile. Noi am vrut doar să mergem în alegerile prezidențiale, să ne prezentăm sincer programul și să oferim cinstit poporului belarus posibilitatea de a alege acea imagine a viitorului pe care poporul belarus îl vede. Lukașenko privează oamenii de această posibilitate", a spus el.

Anterior, s-a aflat despre plecarea de urgență a lui Țepkalo la Moscova. Soția sa se află deocamdată în Belarus. Politicianul însuși a spus pentru Ria Novosti că deocamdată nu se va întoarce, temîndu-se că va fi arestat. Duminică el a sosit în Ucraina.

În Belarus are loc campania pentru alegerile prezidențiale, ziua principală a votării este programată pentru 9 august. Votarea anticipată va începe pe 4 august.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load