X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Lukașenko a aprobat pentru prima dată decizia de a proteja granița de stat pe calea aerului

23 ian. 17:30   Război în Ucraina
1487 0

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a aprobat pentru prima dată decizia de a proteja granița de stat în spațiul aerian, transmite „СБ. Беларусь сегодня”.

Potrivit publicației, înainte de aceasta, decizia anuală de protejare a frontierei viza doar activitățile Comitetului de Frontieră de Stat al republicii. „În direcția operațională de sud, aceștia sînt localizați în zone în care pot răspunde în timp util la toate riscurile, provocările și amenințările emergente”, a declarat Viktor Gulevici, șeful Statului Major al țării, prim-adjunct al ministrului Apărării.

El a subliniat că situația militaro-politică tensionată a dus la o astfel de decizie. Potrivit lui Gulevici, Forțele Armate (AF) au îndeplinit această sarcină înainte, însă, ținînd cont de situație, responsabilitatea crește.

Anterior, Lukașenko, la un eveniment de aprobare a deciziilor privind protejarea frontierei de stat în 2023, a declarat că situația din jurul Belarusului este mai dificilă ca niciodată. Potrivit președintelui țării, aceasta se schimbă rapid. Se menționează că în cadrul întrevederii autoritățile vor discuta și chestiuni legate de refugiați și de sprijinul armatei.

8
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий