COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7685

Lukașenko a anunțat că va pleca în curînd din funcția de președinte al Belarusului

9 aug. 15:30   În lume
1672 2

Actualul președinte al Belarusului, Alexandr Lukașenko, a anunțat că va pleca în curînd din funcția de șef al statului. El a spus acest lucru luni, 9 august, în cadrul unei întîlniri cu jurnaliști, reprezentanți ai publicului, comunității de experți și mass-media, relatează BelTA.

În același timp, Lukașenko a cerut societății să nu ghicească cînd exact își va părăsi funcția. "Foarte curînd", a asigurat el.

În același timp, liderul belarus a refuzat să numească posibilul său succesor, menționînd că decizia o vor lua cetățenii țării. "Pe cine va alege poporul belarus, acela va fi președintele, acest lucru este adevărat", a subliniat el.

Anterior în discursul său, Lukașenko a spus că, în opinia sa, alegerile prezidențiale din 2020 au avut loc în condiții de "transparență totală" și democratizare a vieții politice.

Protestele în masă au continuat în Belarus mai mult de șase luni după alegerile prezidențiale din 9 august 2020. Acțiunile au fost suprimate sever de forțele de ordine. Au fost reținuți zeci de mii de oameni. Mulți au povestit despre tortura și bătăile la care au fost supuși în izolatoare. Cel puțin patru persoane au fost ucise, iar sute au primit pedepse cu închisoarea pentru activitate de opoziție.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽