COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6781

Lukașenko a amenințat că va răspunde celor care "se joacă cu mușchii" în Occident

9 iul. 13:15   În lume
1519 4

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că Minskul este pregătit pentru un dialog cu toate țările, dar are ceva de răspuns celor care "se joacă cu mușchii" în Occident.

"Noi nu vrem să luptăm. Nu avem un astfel de scop. Sîntem oameni militari, așa că știm prețul păcii. Dar nu vom îngenunchea. Nu putem face ceea ce vor ei (oponenții - n.red.). Ne protejăm pe noi înșine, familiile noastre, copiii noștri, pămîntul nostru. Nu vrem nimic mai mult", a declarat Lukașenko la ceremonia de onorare a absolvenților instituțiilor de învățămînt superior militar și a ofițerilor superiori. Cuvintele sale sînt citate de agenția de știri Belta.

Șeful Statului a menționat că Minskul este pregătit pentru un dialog onest, egal și de cooperare cu orice țară. În același timp, după cum a subliniat Lukașenko, republica va putea răspunde acelor forțe care "încearcă să se joace cu mușchii la granițele sale occidentale". În acest scop se dezvoltă organizația militară a statului, a cărei bază o constituie Forțele Armate, a explicat el.

"Armata belarusă este mobilă, suficient de bine echipată, capabilă să combată provocările și amenințările moderne. Cel puțin, putem provoca daune serioase inamicului. Chiar și adversarii noștri recunosc că avem una dintre cele mai puternice armate din regiune", a subliniat Lukașenko.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽