Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Lui Biden i s-a cerut un raport cu privire la banii alocați Ucrainei

3 iun. 11:00   Război în Ucraina
2214

O parte din congresmenii SUA cer ca administrația președintelui Joe Biden să le furnizeze un raport privind cheltuirea celor 40 de miliarde de dolari alocați pentru ajutor Ucrainei, transmite Noi.md cu referire la Politico.

Potrivit publicației, dacă Casa Albă nu va putea oferi un raport privind volumul fondurilor alocate și să urmărească în mod corespunzător miile de arme și echipamente militare, următorul pachet de ajutor poate să nu primească sprijin din partea majorității membrilor Congresului. Congresmenii sînt îngrijorați de faptul că o parte din fondurile din pachetele de ajutor anterioare practic s-au evaporat.

Senatorul Elizabeth Warren, membru al Comitetului pentru Servicii Armate, a declarat că un raport complet privind finanțarea deja alocată ar fi "extrem de important atît pentru cererile de finanțare anterioare, cît și pentru cele viitoare".

La 1 iunie, Biden a anunțat că, în cadrul asistenței militare acordate Ucrainei, SUA vor furniza sisteme multiple HIMARS cu muniție. Transferul HIMARS a devenit posibil datorită finanțării suplimentare pentru Kiev, care a fost aprobată cu sprijinul covîrșitor al ambelor partide în Congres.

Lista armelor pe care Kievul le va primi de la Washington include, de asemenea, patru elicoptere Mi-17, o mie de rachete Javelin și 15 vehicule tactice. Costul noului pachet de ajutor militar ajunge la 700 de milioane de dolari.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав