X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Louisiana obligă grădinițele, școlile și universitățile să afișeze cele zece porunci din Biblie în toate sălile de clasă

20 iun. 11:12   Externe
2930 0

Școlile publice din statul american Louisiana sînt obligate prin lege, de miercuri, să afișeze cele zece porunci din Vechiul Testament al Bibliei în toate sălile de clasă.

Guvernatorul republican al statului, Jeff Landry, a promulgat legea, conform CNN. Obligația este pentru toate școlile care sînt finanțate din bani publici, de la grădinițe pînă la universități.

Legea cu numărul 71, aprobată de legiuitorii din parlamentul de stat, prevede că fiecare sală de clasă din școlile din Louisiana trebuie să aibă un poster pe care să fie scrise cele zece porunci biblice „cu corpuri de literă mari și ușor de citit”.

Legea specifică și textul obligatoriu care trebuie să apară pe aceste postere, dar și că el trebuie să apară pe mijlocul hîrtiei și să fie elementul central al acesteia.

„Dacă vrem să respectăm supremația legii, atunci trebuie să începem cu prima lege, cea dată lui Moise, poruncile sale de la Dumneze”. Adversarii legii spun că obligativitatea afișării unui text religios în toate sălile de clasă încalcă Constituția SUA, care prevede că republica americană este seculară, nu poate fi stabilită o religie de stat, iar guvernele statelor și cel federal trebuie să promoveze libertatea religioasă.


1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав