Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Londra nu a găsit dovezi ale implicării Rusiei în aterizarea avionului Ryanair la Minsk

11 iun. 2021,, 15:15   Război în Ucraina
2734 1

Guvernul britanic nu a găsit nicio o dovadă a faptului că Rusia ar fi implicată în incidentul cu aterizarea avionului Companiei aeriene irlandeze pe aeroportul de la Minsk. Acest lucru a fost declarat de către șeful MAE al Regatului Unit Dominic Raab în cadrul unui interviu citat vineri de Agenția Reuters.

„Nu avem nici un indiciu suplimentar care ar denota implicarea Rusiei în aterizarea forțată a navei civile [Ryanair] la Belarus”, a spus el. Anterior Raab a declarat că nu exclude o astfel de posibilitate, deoarece „îi vine greu să creadă că astfel de acțiuni ar putea fi efectuate fără cel puțin acordul tacit al autorităților de la Moscova”. Totodată el a recunoscut că Londra nu dispune de informații exacte în acest sens.

În cadrul interviului oferit Reuters șeful Foreign Office a mai susținut că Belarus a pășit pe calea transformării într-un „stat renegat”, specificînd necesitatea respectării de către Minsk a „normelor fundamentale ale dreptului internațional”.

Anterior reprezentantul oficial al MAE al FR Maria Zaharova a calificat drept neîntemeiate presupunerile politicienilor și mass-media occidentale privind „mîna Moscovei” în situația cu nava Ryanair, atenționînd asupra necesității examinării detaliate a faptelor înainte de a trage concluziile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий