COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locul în care căruțele erau trase de struți (FOTO)

Locul în care căruțele erau trase de struți (FOTO)

Deși pare greu de crezut, în anii 1930 cel mai popular loc pentru petrecerea timpului liber, în sudul Californiei, era o fermă din apropierea orașului Pasadena unde exista o „turmă” de struți.

Acești struți au fost aduși în California în 1886 de către Edward Cawston, al cărui plan inițial era de a vinde penele de struț ca accesorii pentru pălării.

Însă afacerea nu mergea tocmai strălucit, motiv pentru care lui Cawston îi venise o altă idee, aceea de a pune struții să tragă la căruțe cu care să-i plimbe pe turiștii dornici să vadă aceste înaripate aduse de la mii de kilometri depărtare. Ferma a devenit atît de populară, încît căile ferate Pacific Electric au construit o stație de tren fix lîngă fermă, asta pentru ca vizitatorii să poată ajunge cît mai repede la locul de destinație. Oaspeții fermei puteau să călătorească pe spatele struților, să se ducă la plimbare cu trăsuri trase de aceste păsări și să cumpere pălării cu pene de struț, evident.

Ferma a fost închisă în 1935, însă și astăzi clădirile în care au fost ținuți struții sînt în picioare. Locul este un muzeu, aceasta fiind prima fermă de struți din SUA. Calea ferată actuală urmărește vechiul drum, însă stația de tren este în prezent dezafectată.


Cawston și-a adus prima dată cincizeci de struți de peste ocean, însă doar 18 au supraviețuit. Treptat, păsările s-au adoptat condițiilor climatice și au reușit nu doar să supraviețuiască, ci și să se înmulțească, dovadă fiind faptul că, în timp, inedita fermă ajunsese la peste 100 de struți.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load