X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Locuitorii unui oraş au plătit peste jumătate de milion de dolari hackerilor

22 iun. 2019,, 02:01   Externe
2337 0

Un oraş din Florida a acceptat să plătească o răscumpărare de aproape 600.000 de dolari - achitată în bitcoin - unor hackeri care au paralizat reţelele informatice ale municipalităţii.

Consiliul Municipal din Riviera Beach, un oraş cu 32.500 de locuitori, situat la nord de Miami, a votat în această săptămînă pentru ca asiguratorul să plătească 592.000 dolari în bitcoin acelor piraţi cibernetici, a raportat cotidianul Palm Beach Post.

Potrivit acestui cotidian, atacul cibernetic a debutat pe 29 mai, cînd un agent al Poliţiei municipale a deschis un e-mail ce conţinea un virus de tip phishing.

Acesta s-a propagat în întreaga reţea informatică a oraşului, paralizînd e-mailurile şi liniile telefonice. Timp de trei săptămîni, angajaţii municipali au trebuit să recurgă la practici aproape uitate: salariaţii au fost plătiţi cu cecuri, iar amenzile au fost redactate de mînă.

Într-un mesaj publicat pe site-ul său în data de 5 iunie, municipalitatea a evocat “un incident de securitate informatică” şi a dat asigurări populaţiei, afirmînd că “echipe interne şi consultanţi externi încearcă să rezolve problema”.


Cu o zi înainte, municipalitatea deblocase fonduri de 1 milion de dolari pentru a achiziţiona aproximativ 400 de calculatoare noi şi alte echipamente.

E-mailurile, serviciile financiare şi staţiile de apă au fost progresiv restabilite, însă anumite date rămîneau inaccesibile în reţeaua municipală luni dimineaţă. Consiliul municipal speră că plata răscumpărării va permite recuperarea datelor, însă nu există o certitudine în această privinţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав