COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 752 631 INFECTAȚI 281 700(+484)   TRATAȚI 267 372     DECESE 6595(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Lituania va plasa imigranții ilegali din Belarus împreună cu polonezii

23 iul. 14:45   În lume
1225 0

Autoritățile lituaniene au început să ia în considerare construirea unui centru pentru migranții ilegali din Belarus, în zona în care locuiesc minoritățile naționale poloneze Devyanishkes. Despre acest lucru a anunțat canalul Telegram Baltnews.

Conform planului guvernului, refugiații din țările africane vor fi aduși acolo și cazați într-o clădire adiacentă a două școli din Devyanishkes. După ce au aflat despre astfel de planuri, polonezii au organizat o acțiune de protest și au promis că vor împiedica apariția imigranților ilegali pe pămîntul lor.

Potrivit localilor, construcția acestui centru va provoca daune ireparabile vieții cotidiene și economiei. "Guvernul lituanian vrea să instaleze mai mult de o mie de migranți islamici. Pentru comunitatea poloneză de 500 de persoane, aceasta înseamnă o ruinare", și-a sprijinit compatrioții deputatul Seimului polonez, Anna Maria Yarkovskaya.

Ea a subliniat că astfel de planuri contrazic acordul bilateral dintre Lituania și Polonia, potrivit căruia părțile s-au angajat să se abțină de la acțiuni care ar duce la încălcarea modului de viață în zonele locuite de minoritățile naționale.

La 2 iulie, autoritățile lituaniene au introdus o stare de urgență din cauza afluxului de imigranți ilegali de pe teritoriul Belarusului. Potrivit polițiștilor de frontieră lituanieni, numărul acestor migranți a crescut cu mai mult de 20 de ori față de 2020. Lituania dă vina pe Minsk și pe președintele Alexandr Lukașenko personal pentru situația creată.


Polonia, Republica Cehă, Estonia și Letonia s-au oferit să ajute Lituania să rezolve criza migrației. Varșovia, în special, a trimis la Vilniu cîteva zeci de corturi, șase generatoare și cinci sisteme de încălzire diesel s. De asemenea, în Lituania va ajunge în curînd ajutorul din partea Ministerului Apărării Poloniei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽