AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 50
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Lituania a plătit 98 de refugiați pentru a-i trimite înapoi în Irak

4 ian. 07:50   Război în Ucraina
1641

98 dintre refugiații irakieni care au reușit să pătrundă în interiorul granițelor Lituaniei la apogeul crizei de la granițele Belarusului cu UE s-au întors în țara de origine în primele zile ale lui 2022 după ce au fost plătiți cu 1.000 de euro de autoritățile de la Vilnius pentru a pleca, transmite Noi.md cu trimitere la Digi24.

Conform Ministerului Afacerilor Interne lituanian, toți migranții au plecat înapoi în Irak în mod voluntar.

„Estimăm cam cît ne-ar costa un migrant. Costul de bază pentru un migrant este de 11.000 de euro pe an. În mod evident este mai bine pentru noi să le oferim un beneficiu, să le cumpărăm un bilet de avion și să pregătim un zbor. Astfel, scăpăm de provocări și de alte probleme”, a spus Agne Bilotaite, ministra lituaniană de interne.

De la începutul crizei, Lituania a expulzat peste 500 de migranți veniți din Belarus. Peste 3.000 rămîn în țară în centre de refugiați.

Polonia, Letonia, Lituania, UE, SUA și alte țări occidentale l-au acuzat pe Aleksandr Lukașenko că a orchestrat întreaga criză a migranților pentru a-și rezolva problemele politice și pentru a se răzbuna pentru sancțiunile impuse după fraudarea grosolană a alegerilor și represiunea brutală a protestatarilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав