Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Lituania a cheamă la crearea unei coaliții navale militare pentru deblocarea porturilor Ucrainei

23 mai. 19:45   Război în Ucraina
1996

Aliații Ucrainei trebuie să formeze o coaliție navală marină care să ajute la ridicarea blocadei ruse a porturilor de la Marea Neagră. Acest lucru va preveni o criză alimentară iminentă.

Potrivit RBC-Ucraina, ministrul de Externe lituanian Gabrielius Landsbergis a declarat acest lucru într-un comentariu pentru The Guardian.

"Timpul este foarte, foarte scurt. Ne apropiem de un nou sezon de recoltare și nu există nicio altă modalitate practică de a exporta cereale, decît prin portul Odesa la Marea Neagră", a subliniat Landsbergis.

Totodată, el a remarcat că acum este extrem de important să se arate țărilor sărace disponibilitatea de a lua măsuri serioase pentru a preveni o criză alimentară.

Landsbergis a sugerat că o operațiune de escortă navală ar putea proteja navele de cereale ucrainene. El a mai adăugat că, pe lângă Marea Britanie, țările afectate de potențiala pierdere de cereale, precum Egiptul, ar putea oferi protecția necesară.


„Vom avea nevoie de o coaliție de țări dispuse, cu o putere navală semnificativă, pentru a proteja căile maritime”, a spus șeful Ministerului de Externe lituanian.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав