COVID-19 în MOLDOVA

Lista țărilor UE care au înăsprit restricțiile pentru a limita răspîndirea coronavirusului

Lista țărilor UE care au înăsprit restricțiile pentru a limita răspîndirea coronavirusului

Portugalia introduce noi reguli anti-COVID. Adunările mai mari de zece persoane sînt interzise şi se impun limite de socializare.

E interzis şi consumul băuturilor alcoolice mai tîrziu de ora 20.00. cele mai mari oraşe, Lisabona şi Porto, vor fi implementate reguli speciale, scrie Reuters, citat de digi24.ro.

Oamenii vor merge în ture la locul de muncă, transportul public va fi limitat, iar restaurantele şi cafenelele de lîngă şcoli vor servi doar grupuri de maxim patru oamenil la masă, scrie Mediafax. Portughezii înţeleg riscurile, dar spun că nu pot trăi în panică şi vor să îşi continue viaţa. Cazurile de COVID din Portuglia au ajuns la un număr record, fiind peste 600 de infectări într-o zi.


„Suntem precauţi, purtăm mască, folosim dezinfectant, dar ar trebui să continuăm să ne trăim vieţile. Să ne izolăm nu e o soluţie, nu e o soluţie pentru sănătatea noastră mentală, aşa că trebuie să continuăm să trăim, în mod normal”, este de părere o localnică.

Şi Austria a ajuns la peste 500 de cazuri pe zi. Măsurile se înăspresc şi aici. Masca devine obligatorie în toate spaţiile interioare, iar numărul participanţilor la evenimente e limitat. Cancelarul Austriei spune că nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei.

„Ne aşteptăm să avem nevoie de aceste măsuri cel puţin pe perioada iernii. Şi nu putem promite că nu vom impune şi altele. Obiectivul e acela de a preveni carantina”, a declarat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

Întîlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise în Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, au declarat vineri autorităţile locale, în condiţiile în care epidemia ia amploare în toată ţara

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load